Easy flow yoga

Yoga Times geeft Easy Flow Yoga voor beginnende yogi’s op dinsdagavond (van 20:00 – 21:15 uur) bij Yoga Kula in het centrum van Nijmegen.

Easy Flow Yoga richt zich op het laten stromen van je energie, door het bewegen op het ritme van je ademhaling. Asana’s (houdingen) worden vaak in meer dynamische series gedaan en uitgelegd.

Deze vorm is heel geschikt voor beginners, omdat er meer aandacht aan de opbouw en de techniek van de houdingen wordt gegeven.
Anders dan de naam misschien doet vermoeden, zijn de lessen niet altijd ‘easy’, de houdingen kunnen nog steeds intensief voelen, en je zult zeker worden uitgedaagd, niet alleen in de kracht maar juist ook in het loslaten.
Uiteraard is er altijd aandacht voor het gebruik van de ademhaling en wordt de practice beƫindigd met een eindontspanning.

Tenslotte, mocht je al langer yoga doen en deze vorm je aanspreken – of de dinsdagavond een fijne avond is om yoga te doen – schroom dan niet om mee te doen, ook voor meer gevorderde yogi’s zijn de lessen zeker geschikt.