Over mij

Hi, ik ben Natalie Kramer.

Geboren en getogen in de buurt van Amsterdam, met roots op Curacao en in Friesland, ben ik altijd op zoek geweest naar vrijheid en verandering in mijn leven. Na mijn middelbare school ben ik naar Rotterdam gegaan voor mijn studie bedrijfskunde. Na een tiental jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben – als consultant zorgde ik dat ik voldoende variatie in mijn loopbaan had – voelde ik dat dit niet meer bij me paste. Alleen ik had geen idee wat dan wel. 

Ik heb een uitstap gemaakt naar het basisonderwijs, en heb stage gelopen op basisscholen in Amsterdam Zuid-Oost. Doordat we met ons gezin – mijn man en drie dochters – naar Lausanne in Zwitserland gingen verhuizen, heb ik de opleiding tot leerkracht niet afgemaakt. In Zwitserland ben ik in aanraking gekomen met yoga. En heb ik mijn liefde voor de bergen en outdoor uit kunnen leven. Ik ben yoga gaan doen om me fysiek flexibel en krachtig te blijven voelen, maar al snel merkte ik dat yoga veel meer brengt. Ik voelde dat mijn energie na yoga anders was en ik me een stuk rustiger in mijn hoofd voelde.

In 2018 heb ik – weer terug in Nederland – de 3-jarige docentenopleiding dynamische hatha yoga bij Ron van der Post in Nijmegen afgerond. Deze opleiding is erkend door en gelieerd aan de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India.
Naast aandacht voor de asana’s (de houdingen) is er veel aandacht voor de achterliggende yoga filosofie en het mentale en dieperliggende aspect van yoga. Dat wat yoga voor mij juist zo bijzonder maakt. Daarnaast heb ik een docentopleiding Yin Yoga afgerond bij Arhanta Yoga. Als docent en persoon blijf ik me verder ontwikkelen en verdiepen in yoga. 

Sinds 2017 geef ik les op verschillende locaties in Nijmegen en omgeving. Daarnaast geef ik yoga workshops op maat bij bedrijven.
In 2021 heb ik allerlei nieuwe plannen en wil ik mijn liefde voor outdoor en yoga combineren met wandeltochten en yoga in de natuur voor (kleine) groepen.

Bij alle lessen wil ik je meegeven om kracht, energie en mildheid voor jezelf te ontwikkelen en niet teveel te verlangen van jezelf. Juist door los te laten en niet teveel te willen in een houding, komt er ruimte in je lijf en geest en kan kracht en flexibiliteit zich ontwikkelen. 

En kan energie gaan stromen. Niet alleen op de yogamat, maar juist ook daarbuiten. 

‘If you get tired, learn to rest. Not to quit.’